IIS Nedir, Ne İşe Yarar, ve Nerelerde Kullanılır? Detaylı Bir İnceleme
Giriş: IIS Nedir? Internet Information Services (IIS), Microsoft tarafından geliştirilen ve web sunucusu olarak işlev gören bir yazılımdır. IIS, HTTP, HTTPS, FTP, FTPS, SMTP ve…
Giriş: IIS Nedir? Internet Information Services (IIS), Microsoft tarafından geliştirilen ve web sunucusu olarak işlev gören bir yazılımdır. IIS, HTTP, HTTPS, FTP, FTPS, SMTP ve…
Web sitenizin işleyişini ve performansını optimize etmek söz konusu olduğunda, .htaccess dosyası oldukça önemli bir araçtır. Bu dosya, Apache web sunucuları tarafından kullanılan ve belirli bir dizin…
Zaman zaman web sitelerinizdeki gizli dosyaları görüntülemeye ihtiyacınız olabilir. Bu dosyalara örnek vermek gerekirse en başta .htaccess dosyası şeklindedir. htaccess dosyası gizli bir dosya olduğundan…
İnternet siteleri, e-postalar, fotoğraflar ve belgeler gibi dijital varlıklarımızın büyük kısmı sunucularda depolanır. Bu depolanma işlemi, dosya sistemleri adı verilen özel bir düzenleme ile gerçekleştirilir.…
Bant genişliği (bandwidth), internet bağlantınızın veri taşıma kapasitesini ifade eder. Basitçe, bir su borusundan ne kadar su akabileceğini düşünün; bant genişliği de internet bağlantınızın "borusunun"…
Uzak Masaüstü Bağlantısı (Remote Desktop Connection), protokol olarak Remote Desktop Protocol (RDP) kullanmaktadır. Eğer herhangi bir değişiklik yapmadıysanız standart port olan :3389 ile iletişim kurmaktadır.…
Bir web sitesine sahipseniz veya yeni bir web sitesi kuracaksanız web hosting kelimesini en az bir kere duymuşsunuzdur? Peki gerçekten web hosting nedir, alırken nelere…
Google, aramalarda en iyi ve en alakalı sonuçları göstermek için sürekli olarak algoritmalarını güncellemektedir. Bu algoritmalardan biri de Google Sandbox olarak bilinir. İnternet dünyasında bir…
İnternetin gelişimiyle birlikte, çevrimiçi platformlara erişim artmış ve kullanıcılar her gün birçok web sitesiyle etkileşime geçiyorlar. Ancak, bu etkileşim sırasında bazı hata kodlarıyla karşılaşmak olasıdır.…
Günümüzde hemen hemen herkesin en az bir alan adına sahip olduğu bir dönemdeyiz. Kimimiz bu alan adlarını projeler için kullanırken, kimimiz de kişisel amaçlar için…
Hostider Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın!